росії можна і потрібно протистояти - голова Мюнхенської безпекової конференції

росії можна і потрібно протистояти - голова Мюнхенської безпекової конференції

Укрінформ
росія намагається перекласти на Захід відповідальність за власні дії, які унеможливлюють експорт зерна з Україні через морські порти.

Про це сказав голова Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсґен під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, передає Укрінформ з посиланням на сайт КБФ.

Гойсґен зазначив, що є деякі країни, які вірять російській пропаганді про те, що нібито санкції проти росії перешкоджають експорту зерна з України.

«Вони погоджуються з російським наративом про необхідність забезпечення продовольством світу, а це неможливо через санкції, які запровадив Захід. Це одна річ, в яку багато хто вірить», - сказав він.

Читайте також: Держави НАТО продовжать підтримувати Україну – Шольц

«Ми маємо боротися з цим наративом. Ми маємо чітко заявити, що саме росія блокує можливості Україні експортувати своє зерно», - наголосив Гойсґен.

Голова Мюнхенської безпекової конференції зазначив, що працює над тим, аби донести до громадськості, що росії можна і потрібно протистояти.

Читайте також: Подоляк: Україна поверне окуповані території військовим шляхом - це не «мантра», а чиста математика

«Ми здатні протистояти росії і ми й надалі будемо надсилати зброю Україні, будемо боротися за свободу, в тому числі за свою, за незалежність України і за нашу незалежність від енергоресурсів Росії», - сказав він.

«Я впевнений, що ми всі переможемо, і росія не має шансів. Ми впевнені, що росія зазнає поразки», - підсумував Крістоф Гойсґен.

Як повідомлялося, в українських морських портах росія заблокувала понад 20 млн тонн зерна, призначені для експорту за угодами Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-