Гарантувати безпеку у Європі неможливо без України - Зеленський

Гарантувати безпеку у Європі неможливо без України - Зеленський

Укрінформ
Гарантувати безпеку у Європі в умовах агресивної антиєвропейської політики рф та розв'язаної нею війни неможливо без нашої держави.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час відеозвернення, передає Укрінформ.

"Сьогодні вранці взяв участь у засіданні саміту НАТО. Це особливий саміт. Саміт трансформації. Альянс змінює свою стратегію у відповідь на агресивну антиєвропейську політику росії та російську війну проти нашої держави. Очевидно, що гарантувати безпеку у Європі в таких умовах неможливо без нашої держави", - сказав Володимир Зеленський.

Читайте також: Україна не зійде зі шляху до повноцінного членства в НАТО - Єрмак

Президент наголосив, що Україна зробить усе, щоб це було трансформовано в конкретні рішення як для нашої держави, так і для Альянсу.

"Нам потрібні чіткі гарантії безпеки – вони в нас будуть, і я сьогодні звернувся із закликом до членів НАТО знайти такий формат рішень, який передбачав би повноцінну участь України в нашій спільній європейській архітектурі безпеки. Закликав держави НАТО прискорити постачання систем протиракетної оборони для України та значно посилити тиск на державу-терориста", - сказав Володимир Зеленський.

Читайте також: Заступник генсека НАТО: З нашою підтримкою Україна може та повинна перемогти росію

Він зауважив, що тільки сьогоднішні обстріли Миколаєва, коли по цивільних об'єктах міста було випущено одразу 10 ракет, доводить, що тиску на росію недостатньо.

Так одна з цих ракет, надзвукова протикорабельна ракета «Онікс», зруйнувала звичайну п'ятиповерхівку відомо вже про п'ятьох загиблих внаслідок цього удару. Відбулися удари по Очакову, Дніпру, продовжилися російські обстріли на Харківщині, в Сумській області, також на Донбасі. Дуже жорстка ситуація в Лисичанську, Авдіївці, громадах на Бахмутському напрямку.

"Робимо все для того, щоб забезпечити для наших військових сучасні артилерійські системи, щоб належним чином відповідати окупантам", - сказав Зеленський.

Читайте також: Столтенберг: Ми сьогодні продемонстрували, що двері НАТО – відкриті

Як повідомлялося, 29 червня на саміті у Мадриді НАТО затвердило нову Стратегічну концепцію, яка визначає пріоритети розвитку Альянсу та визначає росію як головну загрозу для євроатлантичної та європейської безпеки.

Альянс також офіційно запросив у свої лави ще донедавна нейтральні позаблокові країни Швецію та Фінляндію. Країни стануть 31-им та 32-им членом НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-