НАТО надаватиме Україні допомогу так довго, як це буде необхідно – Столтенберг

НАТО надаватиме Україні допомогу так довго, як це буде необхідно – Столтенберг

Укрінформ
НАТО і союзники по Альянсу є непохитними у підтримці України у її боротьбі проти російської агресії та продовжуватимуть надавати їй військову і фінансову допомогу так довго, як це буде необхідно.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг на пресконференції у Мадриді, де проходить саміт НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Союзники будуть продовжувати надавати Україні військову та фінансову допомогу. Сьогодні лідери погодилися зміцнити нашу підтримку шляхом погодження широкого пакета допомоги для України. Це включає захищені засоби зв’язку, пальне, медичні засоби, захисні засоби, обладнання для боротьби з хімічними та біологічними загрозами і сотні систем для боротьби з дронами. У більш тривалій перспективі ми допоможемо Україні перейти від обладнання пострадянського на сучасне обладнання НАТО, збільшити взаємосумісність та зміцнити інституції у сфері безпеки й оборони», - сказав керівник Альянсу.

Читайте також: Маєте знайти для України місце у спільному безпековому просторі - Зеленський на саміті НАТО

Він зауважив, що війна президента рф путіна проти України порушила мир у Європі та спричинила найбільшу безпекову кризу у Європі з часів Другої світової війни.

«Україна під керівництвом Президента Зеленського, її мужність надихає всіх нас. Я задоволений. Він (Зеленський - ред.) зміг приєднатися до нашої зустрічі сьогодні. Президент Зеленський може розраховувати на нашу допомогу. Наше послання йому було дуже чітким: Україна може розраховувати на нас так довго, як це буде необхідним. Все це є нашими зобов’язаннями щодо майбутнього України, і наші наміри непохитні», - наголосив Столтенберг.

Читайте також: Зеленський – на саміті НАТО: росію потрібно ізолювати

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій безпековій ситуації, що склалася після неспровокованого вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-