Ідеться про зусилля не на кілька, а на багато років – Шольц про відбудову України

Ідеться про зусилля не на кілька, а на багато років – Шольц про відбудову України

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн готують конференцію з відбудови України.

Про це повідомив канцлер ФРН після завершення саміту G7, на якому він головував, передає Укрінформ.

Планується скликати спільну ("Група семи" і ЄС) конференцію, підготувати яку взялися спільно канцлер ФРН і президент Єврокомісії.

На конференцію, за словами Шольца, запрошено багато представників, «з якими ведуться переговори щодо того, як можна впоратися з таким велетенським завданням як відбудова такої великої країни, яку зруйнували російські війська, в якій знищено будинки, фабрики, інфраструктуру, яка вже зазнала неймовірних економічних деформацій і які будуть ще більшими».

Канцлер застеріг від надто великих сподівань на «План Маршалла» та зазначив, що наразі треба оцінити масштаби потрібної допомоги.

«Йдеться про зусилля не на кілька років, а на багато років», - підкреслив глава німецького уряду, додавши, що впоратися з цим завданням можна лише зусиллями міжнародної спільноти.

Отже, наразі завдання полягає в оцінці ситуації, виробленні «спільної та узгодженої концепції», великої стратегії, яка функціонуватиме багато років; для цього необхідно порадитися з експертами міжнародних фінансових організацій, а також з ученими.

«Це гігантське завдання для такої великої країни з населенням у 46 млн людей», - підсумував Шольц.

Читайте також: Молдова готова допомогти Україні у розмінуванні та відбудові - Санду

Він також повідомив, що цього року G7 акумулювала фінансову підтримку для України в розмірі 29,5 млрд доларів бюджетної допомоги, а також 2,8 млрд доларів у вигляді гуманітарної допомоги.

Політик запевнив, що країни Великої сімки візьмуть участь у програмах відновлення. Україна, зазначив він, перебуває в дуже загрозливій з економічної точки зору ситуації, спричиненій війною.

Як повідомляв Укрінформ, країни «Групи семи» запевняють, що підтримуватимуть Україну «скільки буде необхідно», а також обіцяють посилення санкцій проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-