Молдова готова допомогти Україні у розмінуванні та відбудові - Санду

Молдова готова допомогти Україні у розмінуванні та відбудові - Санду

Укрінформ
Молдова готова надати підтримку Україні щодо розмінування та продовжувати гуманітарну допомогу.

Про це заявила Президент Молдови Мая Санду на спільній із Президентом України Володимиром Зеленський пресконференції у Києві, передає Укрінформ.

«Молдова має широкий міжнародний досвід у гуманітарних місіях, розмінувальних місіях у різних регіонах світу, і ми готові надати підтримку у цій сфері Україні разом з іншими країнами і міжнародними організаціями. Молдова – це маленька країна зі скромними інструментами, але ми готові надати підтримку у повоєнній відбудові України», - сказала вона.

Санду відзначила той факт, що молдавський уряд надавав гуманітарну допомогу у Вінниці, Одесі й Чернівцях, у Миколаївській області і готовий продовжити це робити.

Крім того, Президент Молдови зазначила, що від початку повномасштабного російського вторгнення близько 500 тисяч людей виїхали з України у Молдову, їм надали тимчасове місце проживання, харчі й інші базові речі. Досі в Молдові, за даними глави держави, залишаються 70 тисяч біженців з України, з них 42 тисячі дітей, що становить 10% усіх дітей у країні.

Читайте також: Молдова робить усе можливе, щоби Придністров’я не становило загрози – Санду

«Борючись за свою свободу, Україна також бореться за свободу своїх сусідів у Європі, і ми в Молдові розуміємо це і дуже цінуємо», - підкреслила Санду.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Молдови Мая Санду у понеділок перебуває з візитом в Україні. Вона відвідала Ірпінь, Бучу та Бородянку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-