Молдова робить усе можливе, щоби Придністров’я не становило загрози – Санду

Молдова робить усе можливе, щоби Придністров’я не становило загрози – Санду

Укрінформ
Молдова робить усе можливе, що не дати невизнаному Придністров’ю становити загрозу їй та Україні.

Про це заявила Президент Молдови Мая Санду на спільній із Президентом України Володимиром Зеленський пресконфренції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми пильно відстежуємо всі події у Придністров’ї і не бачимо жодних загроз, що насуваються. Ми робимо все, що можемо, аби не дозволити цьому сепаратистському регіону становити загрозу Україні і Молдові», - сказала Санду.

Вона наголосила, що обидві країни мають підтримувати регулярний діалог з безпекових питань, а також зазначила, що вони з Президентом України погодилися працювати разом, аби підтримувати стабільність і уникнути провокацій, які мають на меті дестабілізувати ситуацію.

Молдавський лідер також зауважила, що інформація про можливу мобілізацію громадян у Придністровʼї наразі не підтверджена.

Читайте також: На кордоні з Придністров'ям ситуація стабільна, відкритої загрози немає – військові

«Час від часу ми чуємо такі новини, але зараз не підтверджено. Ми відстежуємо дуже пильно цю ситуацію у Придністровʼї. Ми хотіли б упевнитися, що не виникне ситуації, яка може дестабілізувати обстановку. Наші інституції продовжать відслідковувати ситуацію», - підкреслила вона.

Санду також зазначила, що якщо відбудуться події, які викликатимуть стурбованість, Кишинів уживатиме заходів та інформуватиме партнерів.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Молдови Мая Санду у понеділок перебуває з візитом в Україні. Вона відвідала Ірпінь, Бучу та Бородянку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-