Ніхто не має права зазіхати на територіальну цілісність України і наші права - МЗС

Ніхто не має права зазіхати на територіальну цілісність України і наші права - МЗС

Укрінформ
Ніхто не має права зазіхати на територіальну цілісність України та права українців, їхній захист є найважливішими функціями держави і справою всього українського народу.

Про це йдеться у дописі Міністерства закордонних справ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні Основному закону нашої країни виповнюється 26 років. Він змінювався та доповнювався, але суть лишалася незмінною. Україна – суверенна і незалежна, демократична, правова держава. Ніхто не має права зазіхати на нашу територіальну цілісність та наші права, а ми не маємо іншого вибору, аніж захищати свій вибір», - наголошують у зовнішньополітичному відомстві.

У цьому контексті українські дипломати процитували ст.17 Когституції: «Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього українського народу».

Читайте також: Олена Зеленська: Щодня рф відбирає у наших дітей конституційні права на життя, свободу та освіту

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня в Україні відзначається День Конституції.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-