Олена Зеленська: Щодня рф відбирає у наших дітей конституційні права на життя, свободу та освіту

Олена Зеленська: Щодня рф відбирає у наших дітей конституційні права на життя, свободу та освіту

Укрінформ
російська федерація щодня відбирає в українських дітей визначені Конституцією права на життя, освіту, свободу, достатній життєвий рівень і в цілому - право вирости українцями.

На цьому наголосила дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Країна-терорист щодня відбирає у наших дітей невід’ємне право на життя, записане в Конституції України. Коли атакує ракетами торгові центри, жилі квартали, лікарні й укриття. росія відбирає у дітей право на свободу, коли депортує їх на свої території, розлучаючи з батьками, або ж коли змушує місяцями жити в підвалах. Відбирає право на достатній життєвий рівень, коли розстрілює дітей у черзі за водою. Відбирає право на освіту, коли бомбардує наші школи», - підкреслила перша леді.

Вона наголосила, що росія прагне нівелювати будь-яку статтю Конституції України і знищити право наших дітей вирости українцями.

Читайте також: Конституцію Пилипа Орлика перекладуть українською і передадуть у школи – Зеленський

Водночас Олена Зеленська переконана, що діти, які змалку знають свої права, виростуть дорослими, які нікому їх не віддадуть.

Дружина Президента повідомила, зокрема, що у всеукраїнському онлайн-конкурсі «Конституція для всіх: і великих, і малих» понад тисячу дітей цитують Основний Закон у своєму, дитячому варіанті.

Читайте також: «Суверенна і демократична»: посли Британії та США привітали Україну з Днем Конституції

«З прапорами й вишиванками, вдома і за кордоном декларують ті права, за які ми зараз боремося. Учора конкурс скінчився, на Ютуб-каналі проєкту можна подивитися переможців та зворушливі відео усіх учасників. Однак упевнена: кожен з них є частиною нашої великої перемоги — адже в нас ростуть діти, які напам’ять знають, що означає бути українцями», - зазначила перша леді.

Сьогодні виповнюється 26 років з дня ухвалення Основного Закону. Цьогоріч Україна відзначає День Конституції в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення росії.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-