Зеленський на фестивалі Ґластонбері закликав тиснути на політиків для допомоги Україні

Зеленський на фестивалі Ґластонбері закликав тиснути на політиків для допомоги Україні

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав учасників одного з найпотужніших світових фестивалів Ґластонбері у Великій Британії тиснути на політиків з метою посилити допомогу Україні у відновленні миру.

Відповідний заклик глава Української держави висловив під час виступу у форматі онлайн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зеленський зазначив, що цьогоріч фестиваль відновлений після двох років перерви, яка виникла внаслідок пандемії COVID-19. Він підкреслив, що хвороба поставила на паузу життя мільйонів людей в усьому світі, але не зламала.

"Ми в Україні теж хотіли б зараз повернутися до життя, яким воно було, і насолоджуватися свободою й цим прекрасним літом. Але не можемо цього зробити через найстрашнішу річ – росія вкрала в нас мир. Але! Ми не дамо російській війні зламати нас і хочемо зупинити війну, доки її наслідки не зруйнували життя людей ще й в інших країнах Європи, Африки, Азії, Латинської Америки – усі вони зараз під загрозою. Ось чому я звертаюся до вас по підтримку", – додав Президент України.

Він наголосив, що Ґластонбері – це нині найбільша концентрація свободи, тому попросив поділитися цим відчуттям з усіма, чия свобода під ударом. Зеленський звернувся до учасників фестивалю з проханням поширювати правду про російську війну та допомагати українцям, які були змушені залишити свій дім через бойові дії.

"Знайдіть нашу благодійну платформу United24. І тисніть на всіх політиків, яких ви знаєте, щоб вони допомогли Україні відновити мир. Час безцінний, а кожен день вартує життів. Що більше людей приєднається до захисту свободи й правди, то швидше закінчиться російська війна проти України. Доведіть, що свобода завжди перемагає!", – закликав глава Української держави.

Читайте також: Зеленський закликає Європу не торгувати з росією, щоб не підживлювати агресію

Учасники фестивалю підтримали виступ Зеленського гучними аплодисментами.

Як повідомлялося, 17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи заснування національного бренду United24 для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-