Зеленський закликає Європу не торгувати з росією, щоб не підживлювати агресію

Зеленський закликає Європу не торгувати з росією, щоб не підживлювати агресію

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що безпека Європи неможлива без звільнення від ланцюгів залежності, створюваних росією упродовж десятиліть.

Про це він заявив у зверненні до учасників Діалогу Преспанського форуму, повідомляє Укрінформ.

«Будь-яке серйозне обговорення архітектури безпеки у Європі має базуватися на тому, що треба звільнити Європу від ланцюгів залежності, які російська держава створювала протягом десятиліть. Безпека просто неможлива без цього, причому це однаково і для півночі Європи, і для півдня, і для заходу, і для сходу», - сказав глава держави.

Він, зокрема, зазначив, що потрібні такі санкції проти росії за антиєвропейську політику, щоб у рф назавжди запам’ятали ціну, зокрема й за продовольчу кризу.

«Той, хто створює штучний голод, повинен стати глобальним ізгоєм і зазнати болісних збитків. Це має бути враховано при підготовці сьомого санкційного пакету Європейського Союзу. І маємо усвідомлювати, що санкційні пакети насправді стали частиною архітектури безпеки на континенті. Вони працюють заради стабільності та миру – обмежують російську здатність до розширення агресії», - пояснив Зеленський.

Також Президент наголосив на необхідності повної енергетичної незалежності Європи.

Читайте також: Війною проти України рф хоче створити плацдарм для наступу далі на Європу – Зеленський

Крім того, він переконаний, що потрібно розірвати будь-які зв’язки з росією, які вона використовує, щоб заробляти на Європі й водночас здійснювати антиєвропейську політику.

«Не може бути жодної торгівлі з росією – не варто давати гроші тому, хто прагне вашого ж знищення», - наполягає Зеленський.

У той же час він додав, що головне – потрібно зробити всю Європу нарешті єдиною.

Читайте також: Зеленський - учасникам Преспанського форуму: Єдина Європа потрібна нам усім

«Це те, в чому зацікавлені однаково і Україна, і ваші держави Західних Балкан. Повноправна європейська інтеграція України, як і повноправна європейська інтеграція ваших держав, – це історичне посилення Європи та повний демонтаж російської можливості бити нас поодинці», - підкреслив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд висновку Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення про надання їй статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-