Війною проти України рф хоче створити плацдарм для наступу далі на Європу – Зеленський

Війною проти України рф хоче створити плацдарм для наступу далі на Європу – Зеленський

Укрінформ
Захист і перемога Україні у розв’язаній росією війні є принципово важливими для безпеки всіх у Європі, оскільки атакою на української території росіяни намагалися створити плацдарм для наступу на інші європейські народи.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні до учасників Діалогу Преспанського форуму, повідомляє Укрінформ.

«Зруйновані російською армією українські міста, мільйони переселенців, сотні тисяч людей, які були депортовані російськими військовими, і десятки, десятки тисяч убитих українців. І все це – максимальний прояв російської антиєвропейської політики. Розпочавши цю війну проти України, росія намагалася створити плацдарм для наступу на інші народи Європи. І тому наш захист у цій війні та майбутня перемога принципово важливі для безпеки всіх у Європі», - підкреслив Президент.

Читайте також: Зеленський - учасникам Преспанського форуму: Єдина Європа потрібна нам усім

Водночас він зазначив, що крім цього «максимального прояву» російської антиєвропейської політики, є ще багато інших її проявів, менш масштабних, однак все одно дуже підлих і деструктивних, відверто агресивних.

«Я хочу звернути вашу увагу на те, що на сьогодні у Європі не залишилося жодної країни, яка б не постраждала хоча б від одного з багатьох проявів російської антиєвропейської політики», - переконаний Зеленський.

Серед таких агресивних дій рф проти європейців і світу глава держави назвав спричинення росією енергетичної кризи, продовольчої кризи і провокування на цьому тлі міграційної кризи, а також розпалювання ворожнечі через пропаганду.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-