Лідери ЄС проводять широку дискусію щодо України – джерело

Лідери ЄС проводять широку дискусію щодо України – джерело

Укрінформ
Лідери ЄС проводять у ці години широку дискусію щодо ситуації в Україні та продовжують обговорення політики стосовно Західних Балкан, яка розпочалася сьогодні зранку під час зустрічі з лідерами країн цього регіону.

Про це Укрінформу повідомили з дипломатичного джерела, що є близьким до Ради ЄС.

«Наразі відбуваються широкі дебати по Україні та продовження ранкової дискусії по Західним Балканам. Наразі у роботі оголошено невелику перерву, але незабаром зустріч продовжиться», - зазначило джерело.

Читайте також: Європарламент підтримав надання Україні статусу кандидата в ЄС

Як повідомлялося, 17 червня Єврокомісія оприлюднила формальну думку щодо заявок України, Молдови й Грузії на членство в ЄС. Відповідно до висновку Єврокомісії, Україна і Молдова отримали європейську перспективу та рекомендацію щодо отримання статусу країн-кандидатів на членство в ЄС з певним переліком завдань, які необхідно виконати. Грузія на цьому етапі отримала лише європейську перспективу, яка сама по собі є визнанням чіткого шляху країни до європейської інтеграції.

Читайте також: Рішення про статус кандидата зміцнить Україну та ЄС - голова Європарламенту

Розгляд питання щодо розширення ЄС та надання статусу країн-кандидатів Україні і Молдові є першим пунктом порядку денного саміту ЄС, який розпочався сьогодні у Брюсселі. Зранку глави держав та урядів країн ЄС провели зустріч з лідерами країн Західних Балкан з метою надати новий імпульс процесам європейської інтеграції кожної з них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-