Війна змінила уявлення європейців про Україну – посол Ченцов

Війна змінила уявлення європейців про Україну – посол Ченцов

Укрінформ
російсько-українська війна змінила уявлення про Україну не тільки на рівні урядів країн-членів Євросоюзу, але і їхніх виборців.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю британській газеті The Guardian заявив посол України в ЄС Всеволод Ченцов.

«Ця війна практично об’єднала нас з ЄС на всіх можливих рівнях: від уряду до уряду, але в основному від людей до людей», - сказав він.

За словами Ченцова, «той факт, що європейці, громадяни ЄС, приймають українців, як своїх братів, вони живуть під одним дахом», був дуже важливим для зміни уявлень про те, чи може Україна бути членом ЄС.

«Це не дивна країна, ми не дивні люди. Ми однакові, ми поділяємо те саме розуміння цього світу», - додав дипломат.

Він наголосив, що надання Україні статусу кандидата-члена ЄС дасть її громадянам більше ясноті.

«Нам потрібна ця ясність щодо (кандидатства в члени ЄС – ред.), щоб підтримати українську армію, українське суспільство, морально, психологічно, отримати чітке відчуття та розуміння напрямку руху України», - зазначив Ченцов.

На його переконання, надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС було б історичним рішенням, яке сигналізує росії, що вона більше не може претендувати на сферу впливу на Україну.

Читайте також: Європейський соціально-економічний комітет підтримав надання Україні статусу кандидата в ЄС

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

23-24 червня у Брюсселі відбудеться саміт ЄС, під час якого глави держав та урядів країн-членів мають прийняти рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата, відповідно до рекомендацій Єврокомісії, які були оприлюднені 17 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-