У парламенті Нідерландів обговорять надання Україні статусу кандидата на входження до ЄС

У парламенті Нідерландів обговорять надання Україні статусу кандидата на входження до ЄС

Укрінформ
У нижній палаті парламенту Нідерландів 22 червня пройдуть дебати щодо саміту, який відбудеться 23-24 червня в Брюсселі. Одним із його питань буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі розповів почесний консул України в Королівстві Нідерланди Карел Бургер Дирвен.

“Протягом останніх двох тижнів посол України в Нідерландах Максим Кононенко відвідав різні фракції нідерландського парламенту, щоб розповісти правду про Україну та розвіяти існуючі хибні уявлення та непорозуміння. У середу в парламенті Нідерландів відбудуться пленарні дебати щодо рішення уряду. Посол Максим Кононенко та я будемо присутні під час цих дебатів. Це знову свідчить про послідовну підтримку Нідерландами вільної та демократичної України”, - сказав Дирвен.

Читайте також: Статус кандидата: Україна зможе виконати 7 вимог ЄС та провести реформи

Він також висловив сподівання, що рекомендація парламенту буде на користь України.

Варто зазначити, що після того, як Європейська комісія оголосила свою думку, стартують національні процедури, які передбачають ухвалення парламентами відповідних рекомендацій своїм урядам.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія рекомендувала надати європейську перспективу та статус кандидатів на входження до ЄС для України і Молдови, Грузія отримала лише європейську перспективу.

Читайте також: Уряд Нідерландів підтримує надання Україні статусу кандидата в ЄС

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд висновку Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення про надання їй статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-