ЄС продовжить працювати над сьомим пакетом санкцій проти росії – глава МЗС Естонії

ЄС продовжить працювати над сьомим пакетом санкцій проти росії – глава МЗС Естонії

Укрінформ
Європейський Союз продовжить надавати Україні військову та гуманітарну допомогу й одночасно опрацьовуватиме сьомий пакет санкцій проти росії, що також включатиме питання обмежень на постачання енергоносіїв.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Андерс Сутт у Люксембурзі перед початком засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо збільшити ціну війни для росії та продовжити підтримувати Україну шляхом надання оборонної та гуманітарної допомоги. Задля цього маємо продовжувати роботу над сьомим пакетом санкцій, який також стосуватиметься енергетики. Я думаю, що це буде корисним для диверсифікації шляхів постачання викопних ресурсів та у просуванні щодо нашого кліматичного порядку денного», - зауважив естонський дипломат.

Читайте також: рф хоче зняття санкцій на експорт свого зерна в обмін на відкриття портів України – ООН

За його словами, на сьогоднішній зустрічі керівники дипломатичних відомств європейських країн обговорять також світову гуманітарну кризу, різке зростання цін на продовольство та продовольчу небезпеку, що є прямим наслідком війни росії в Україні.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала неспровоковане військове вторгнення в Україну та продовжила війну, розпочату проти України у 2014 році. Загарбники проводять масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл, чинять репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово захоплених територіях, мародерствують і крадуть українське майно, включаючи зерно та металопрокат.

Читайте також: Санкційний план групи Макфола – Єрмака вже виконаний на 48%

ЄС уже запровадив шість пакетів економічних санкцій проти росії, спрямованих на обмеження спроможності кремля фінансувати «машину війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-