Україна приєднається до ЄС так швидко, як це буде можливо - Стефанішина

Україна приєднається до ЄС так швидко, як це буде можливо - Стефанішина

Укрінформ
Україна приєднається до ЄС так швидко, як це буде можливо та відповідатиме нашим інтересам, передусім економічним.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв’ю ТСН.ua, передає Укрінформ.

«Коли ми знаємо, що вже є рекомендація Єврокомісії, ми маємо обґрунтовані сподівання, що таке рішення буде як мінімум підтверджено 24 червня лідерами. І власне, це розуміння дає нам цілу низку юридичних механізмів, як рухатися далі. Тому часові рамки не такі важливі зараз. Ми приєднаємося до ЄС так швидко, як це буде можливо та відповідатиме нашим інтересам, передусім економічним», - сказала урядовець.

Читайте також: Україна відповідає значній кількості критеріїв, які висуваються до кандидатів в ЄС - Шмигаль

Вона пояснила, що часові рамки не мають аж такого великого значення з кількох причин. По-перше, Україна чітко окреслила свою позицію ЄС, що не дозволить затягувати або замовчувати цей процес.

При цьому, за словами Стефанішиної, ми не будемо поспішати та вимагати пришвидшених перемовин, адже вони мають бути в інтересах України.

І третя причина полягає у тому, що нам потрібен час, аби самим адаптуватися і зрозуміти, як переговори щодо членства можуть відбуватися в умовах війни, які зобов’язання ми можемо виконувати, а які залишаємо на післявоєнний час, зазначила віцепрем'єр-міністр.

Читайте також: Президент: Завтра починається доленосний тиждень, очікуємо посилення ворожої активності рф

Як повідомляв Укрінформ, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та ухвалення рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-