Трансформація суспільної думки в Нідерландах відбулася, і уряд це почув - Джапарова

Трансформація суспільної думки в Нідерландах відбулася, і уряд це почув - Джапарова

Фото
Укрінформ
Готовність Нідерландів підтримати надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС засвідчує, що уряд почув думку громадян.

Про це перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова сказала в коментарі кореспондентові Укрінформу в Гаазі.

“Я відчуваю піднесення і точно можу підсумувати роботу великої команди людей, як місія виконана... Те, що ми тут робили останні тижні, - забезпечили багатокомпонентну присутність, і працювали з експертами, і активно працювали з медіа, і офіційними особами, із парламентом і культурна дипломатія, всі можливі рівні ми тут включили - і щасливі від того, що ми отримали сигнали, яких очікували. І ці меседжі, які ми доносили, мені здається, вони справили враження. Трансформація суспільної думки в Нідерландах відбулася, і уряд змушений іти в ногу з тим, що думають звичайні люди. А люди вважають, що ми є частиною Європейського співтовариства”, - сказала посадовець.

Джапарова: Трансформація суспільної думки в Нідерландах відбулася // Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Вона наголосила, що Україна заслуговує "бути країною, яка повинна приєднатися до ЄС", водночас усі розуміють, що це шлях, який вимагатиме трансформації та реформ.

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня Єврокомісія порекомендувала Європейській раді підтвердити перспективу України стати членом ЄС та надати їй статус кандидата.

Представники Європейської ради проведуть предметну дискусію щодо надання Україні статусу держави-кандидата в члени Євросоюзу на засіданні 23-24 червня.

Читайте також: Надання Україні статусу кандидата посилить об'єднану Європу - Джапарова

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра заявив, що уряд підтримує надання Україні статусу кандидата, але зазначив, що може пройти багато років, перш ніж Україна стане повноцінним членом ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-