Стефанчук про рекомендацію Єврокомісії: Це - переможний гол на користь України та миру в Європі

Стефанчук про рекомендацію Єврокомісії: Це - переможний гол на користь України та миру в Європі

Укрінформ
Рекомендація Європейської комісії надати Україні статус кандидата на членство в ЄС є великим визнанням зусиль Української держави, народу та влади, надалі остаточне рішення – за Європейською радою.

Про це написав Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Європейська комісія дала зелене світло для євроінтеграції України! У дипломатичній битві грандіозного масштабу це переможний гол на користь України та миру в Європі. Це велике визнання зусиль України, її народу, а також Президента Володимира Зеленського та його команди», - переконаний спікер.

Він підкреслив, що українці подолали колосальну дистанцію, щоб опинитися на «фінішній прямій» до саміту ЄС.

«Наша доля вирішиться вже за тиждень у Брюсселі. І саме від рішення Ради ЄС залежить, чи розпадеться як картковий будинок російський наратив про те, що «Україну в ЄС не чекають», - сказав Стефанчук.

Читайте також: Статус кандидата в ЄС рекомендують надати також Молдові та Грузії

Голова ВР зауважив, що Україна з «космічною» швидкістю рухається у напрямку нашого європейського дому, проте, на його думку, останні метри найскладніші.

«Однак на порозі історичного рішення ми сповнені оптимізму, що Україна буде в ЄС!» - додав спікер.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія оприлюднила позитивний висновок щодо можливості України приєднатися до ЄС, що є обов’язковим формальним кроком перед розглядом питання про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС на рівні Європейської ради 23-24 червня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-