Никифоров заперечує, що лідери країн ЄС у Києві «схиляли» Зеленського до перемовин з росією

Никифоров заперечує, що лідери країн ЄС у Києві «схиляли» Зеленського до перемовин з росією

Укрінформ
На зустрічі Президента України Володимира Зеленського з лідерами Франції, Італії, Німеччини та Румунії у четвер йшлося про те, що тільки Україна самостійно може визначати час та умови переговорів із російською федерацією.

Іноземні партнери зацікавлені у найбільш вигідній переговорній позиції України, зазначив прессекретар глави Української держави Сергій Никифоров у коментарі Укрінформу.

«Навпаки, вчора на зустрічі йшлося про те, що лише Україна самостійно може визначати, коли й на яких умовах сідати за стіл перемовин із росією. До того ж наші партнери висловили зацікавленість у тому, щоб Україна перебувала у найбільш вигідній переговорній позиції. Саме тому вони і надалі надаватимуть нам оборонну, економічну та політичну підтримку», - прокоментував речник Президента поширену у ЗМІ інформацію про нібито намагання лідерів Франції, Німеччини та Італії переконати Зеленського відновити переговори з росією.

Читайте також: На Банковій стверджують, що Україна до вторгнення рф готувалася

Раніше у ЗМІ з посиланням на німецьку газету Die Welt з’явилася інформація, що під час перебування у Києві 16 червня канцлер ФРН Олаф Шольц, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Франції Еммануель Макрон за зачиненими дверима, ймовірно, намагалися переконати Володимира Зеленського розпочати переговори з росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-