На Банковій стверджують, що Україна до вторгнення рф готувалася

На Банковій стверджують, що Україна до вторгнення рф готувалася

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк запевнив у тому, що Україна до нової фази війни з росією готувалася, проводила навчання та розосередила свої боєприпаси так, щоб ворог їх одразу не знищив.

Про це Подоляк написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Якщо Україна «не готувалася» до війни, чому перші удари росії припали на макети, всі боєприпаси були розосереджені, а січень і лютий проходили в навчаннях? Україна готувалася до війни з минулого року: інформацію про майбутнє вторгнення давали не тільки західні розвідки, а й наша», - зазначив Подоляк.

Водночас він нагадав про те, що деякі країни вважали, що наша держава зможе вистояти недовго, тому й не поспішали допомогти їй. «Тільки якщо хтось давав нам три дні, українська розвідка казала: вистоїмо. А от що зробили інші країни, знаючи про плани москви вчинити геноцид, щоб її зупинити – питання. Якби ми почали отримувати важку зброю в січні, ситуація могла б бути іншою», - написав радник керівника ОП.

Читайте також: росія планувала вторгнення в Україну на 22 лютого, а не 24 – Данілов

Прессекретар президента Сергій Никифоров прокоментував LIGA.net слова президента США Джо Байдена, який сказав, що взимку Зеленський нібито "не хотів чути" попередження про небезпеку широкомасштабного вторгнення росії.

Речник нагадав про те, що глава держави просив про превентивні санкції проти російської федерації перед широкомасштабним вторгненням в Україну, але партнери "не хотіли чути".

За словами Никифорова, в той період Зеленський провів три-чотири телефонні розмови з Байденом: лідери детально обмінювалися думками та оцінками ситуації.

24 лютого росія розпочала неспровоковану повномасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-