Відповідальність за війну проти України несе виключно путін і рф - Столтенберг

Відповідальність за війну проти України несе виключно путін і рф - Столтенберг

Укрінформ
Усі дії НАТО у попередні роки були спрямовані на підтримку незалежної суверенної європейської держави, якою є Україна, не становили ні для кого загрози або провокації, і єдиним, хто несе відповідальність за жорстоку війну росії проти України, є президент рф путін.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції у Брюсселі, коментуючи слова Папи Римського про те, що агресія росії проти України могла бути «спровокованою», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«НАТО – оборонний Альянс, і війна проти України є війною президента путіна. Це війна, яку він вирішив розв’язати проти незалежної суверенної держави. Союзники по НАТО багато років підтримували суверенну та незалежну європейську країну, якою є Україна, забезпечуючи тренування, допомагаючи в оснащенні Збройних сил. Це не є загрозою, не є провокацією, і ми продовжуємо це робити. Тож саме президент путін і москва несуть відповідальність за жорстоку агресію проти України», - заявив Столтенберг.

Читайте також: Союзники по НАТО готові до «довгого шляху» з підтримки України – Столтенберг

Раніше в інтерв’ю виданню La Civiltà Cattolica Папа Римський Франциск висловив думку, що війна росії проти України була «ймовірно якимось чином спровокована».

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Читайте також: Столтенберг: Найкращий шлях запобігти продовольчій кризі - зупинити війну росії проти України

Загарбники розв'язали масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-