Союзники по НАТО готові до «довгого шляху» з підтримки України – Столтенберг

Союзники по НАТО готові до «довгого шляху» з підтримки України – Столтенберг

Укрінформ
Країни Альянсу та їх ключові міжнародні партнери є непохитними у підтримці України у її протистоянні агресивній війні з боку росії, та готові продовжувати надання допомоги для України протягом тривалого часу.

Як повідомляє Укрінформ, про це в четвер у Брюсселі перед початком другої сесії дводенної зустрічі міністрів оборони країн Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Учора, під час зустрічі міністрів оборони країн Альянсу, від країн-союзниць та від партнерів прозвучав потужний сигнал з підтримки України у її боротьбі проти російського вторгнення, а також підтвердження, що вони готові до довгого шляху в досягненні поставлених цілей. Союзники по НАТО готові продовжувати надавати суттєву та безпрецедентну допомогу для України», - наголосив генсек НАТО.

Він відзначив провідну роль, яку в цих зусиллях із реалізації права України на самооборону проти зовнішньої агресії відіграють Сполучені Штати Америки.

Читайте також: Столтенберг: Найкращий шлях запобігти продовольчій кризі - зупинити війну росії проти України

Столтенберг нагадав, що в середу під егідою США в штаб-квартирі НАТО відбулася зустріч Контактної групи по Україні.

«Я щиро вітаю оголошення, яке вчора зробив президент Сполучених Штатів, щодо подальшого збільшення підтримки України, тому що вона потребує нашої допомоги», - сказав керівник Альянсу.

Він повідомив, що в рамках підготовки до наступного саміту НАТО, який має відбутися наприкінці червня у Мадриді, керівники військових відомств країн Альянсу погодилися з необхідністю підготовки та ухвалення нового широкого пакета підтримки для України.

«Це буде саміт трансформації у часи, що є вирішальними для нашої безпеки. Ми прийматимемо важливі рішення, як зміцнити нашу систему стримування та оборони у більш небезпечному світі. Ми погодимо заходи з подальшої модернізації НАТО та погодимо Стратегічну концепцію, що відображає нові реалії з безпеки», - додав Столтенберг.

Читайте також: Про «Рамштайн-3»: обережний оптимізм з урахуванням секретності

Як повідомлялося, 16 червня у Брюсселі продовжується дводенне засідання Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони.

15 червня у Брюсселі під егідою США відбулася третя зустріч Контактної групи з оборони України (Рамштайн – 3). У цьому заході взяли участь майже 50 країн, включаючи країни НАТО та глобальних партнерів Альянсу, які погодили невідкладні заходи із військової допомоги Україні у її боротьбі проти російської агресії.

Президент США Джо Байден оголосив про виділення нового пакету оборонної допомоги Україні на суму 1 мільярд доларів.

Фото: EFE/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-