Україна має якнайшвидше отримати статус кандидата в ЄС - президент Румунії

Україна має якнайшвидше отримати статус кандидата в ЄС - президент Румунії

Укрінформ
Президент Румунії Клаус Йоганніс вважає, що підтримка України має включати пропозицію статусу кандидата в члени ЄС. 

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про це Йоганніс заявив після зустрічі з французьким колегою Еммануелем Макроном у Румунії.

«На мою думку, статус кандидата має бути наданий (Україні – ред.) якомога швидше, це правильне рішення з точки зору моралі, економіки та безпеки», - сказав Йоганніс.

За його словами, у контексті кандидатського статусу були спроби знайти реальне вирішення розбіжностей між європейськими державами.

Президент Франції заявив, що Євросоюз повинен надіслати українському народові чіткий політичний сигнал.

Читайте також: В ОП розраховують, що Данія підтримає надання Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу

«Ми перебуваємо на тому етапі, коли нам (європейцям – ред.) треба направити чіткі політичні сигнали - нам, європейцям, нам, Європейському Союзу - Україні й українському народові», - сказав Макрон, не вдаючись у подробиці.

Макрон прибув до Румунії у вівторок для триденної поїздки на південний фланг НАТО, зокрема до Молдови.

Як повідомляв Укрінформ, раніше перший радник посла Франції в Україні Брюно Кассанель заявив, що президент Франції Еммануель Макрон планує в середу, 15 червня, приїхати в Україну. За словами дипломата, президент Франції може відвідати Київ після візиту в Молдову. Кассанель зазначив, що візит наразі "не підтверджено на 100%", проте заплановано.

Раніше ЗМІ писали про плани канцлера Німеччини Олафа Шольца здійснити візит до Києва. При цьому називалася дата 16 червня. Зазначалося, що разом із Шольцем можуть приїхати президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-