Шольц планує відвідати Київ - ЗМІ

Шольц планує відвідати Київ - ЗМІ

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц все ж вирішив здійснити візит до Києва.

Про це повідомляє Tagesschau, передає Укрінформ.

Шольц, за даними джерел в урядових колах, планує здійснити візит ще до саміту G7, який Німеччина прийматиме в себе наприкінці червня. Йдеться також про можливість спільного візиту разом із президентом Франції Еммануелем Макроном та прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі.

Читайте також: Мішель з трибуни ООН розповів про свій візит у Бородянку

Стверджують, що уряди Парижа та Берліна вже деякий час ведуть переговори про спільний візит до Києва. Взяти главу уряду Італії як третю сторону в альянсі була, мовляв, ідея Франції. «Шольц, Макрон і Драгі хочуть дати знак європейської єдності своєю поїздкою», - йдеться у повідомленні. Речник уряду ФРН відмовився підтвердити цю інформацію.

Читайте також: Шольц закликав Сербію запровадити санкції проти росії

Президент України Володимир Зеленський запрошує Шольца з візитом чи не з початку війни, втім той весь час відмовлявся, наводячи різні причини.

Шольц і Макрон є тими, хто продовжує підтримувати контакт з кремлівським очільником путіним, а Італія виступила з «планом мирного врегулювання». Багато експертів вважають, що ці європейські країни прагнуть якнайшвидшого завершення війни, хоча б і шляхом поступок агресорові з боку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-