США й далі посилюватимуть Україну для її переваги над агресором - Білий дім

США й далі посилюватимуть Україну для її переваги над агресором - Білий дім

Укрінформ
російська федерація, яка розв’язала агресивну й неспровоковану війну проти України, не демонструє жодного бажання завершувати її, тому Сполучені Штати продовжать посилювати позиції України, щоби вона мала перевагу над агресором.

Про це заявила в понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це війна путіна, це путінська неспровокована агресія проти суверенітету іншої держави. Україна має захищатися, і вони (українці – ред.) роблять це у неймовірно вражаючий спосіб»,- прокоментувала позицію Білого дому Жан-П’єр.

Вона повторила оцінку, що всі війни завершуються за столом переговорів.

Читайте також: США працюють, аби не допустити продажу вкраденого в Україні зерна – Білий дім

«Ми сподіваємося, що ця війна завершиться переговорами, однак зараз ми не бачимо, щоби це (бажання – ред.) виходило від кремля»,- зауважила Жан-П’єр.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати намагатимуться забезпечити для України якомога сильніші позиції, щоби бути готовими до переговорів, коли настане час.

Читайте також: Байден поважає лідерство Зеленського в умовах війни з росією – посол США

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що Сполучені Штати разом з іншими країнами готові повною мірою сприяти реалізації запиту української сторони щодо оснащення ЗСУ оборонним озброєнням.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-