Байден поважає лідерство Зеленського в умовах війни з росією – посол США

Байден поважає лідерство Зеленського в умовах війни з росією – посол США

Укрінформ
Адміністрація США на чолі з президентом Байденом захоплюється мужністю українського народу та шанує президента Зеленського за його лідерство, проявлене під час протистояння російській збройній агресії.

Так прокоментувала Укрінформу заяву глави Білого дому щодо його спілкування з Володимиром Зеленським посол США в Україні Бріджит Брінк.

«росія намагається знищити українську націю та її культуру, Сполучені Штати не залишаться осторонь і не дозволять цьому статися. Президент Зеленський та народ України надихнули світ своєю хоробрістю та стійкістю, показавши світові, що Україна ніколи не буде підкорена росії»,- зауважила глава американської дипломатичної місії.

Вона підкреслила: «Президент Байден дуже поважає президента Зеленського та лідерство, яке він продемонстрував протягом цієї війни».

Читайте також: Зеленський подякував Байдену за об’єднання вільного світу на підтримку України

Водночас Брінк нагадала, що Сполучені Штати вже надали $5,3 мільярда допомоги Україні у сфері безпеки, у тому числі $4,6 мільярда після того, як росія розпочала своє повномасштабне вторгнення у лютому, щоб дати Україні можливість захистити себе. «Разом із нашими союзниками й партнерами ми надалі підтримуватимемо Україну», - зауважила посол США.

Як повідомлялося, у п’ятницю Президент США Джо Байден під час перебування в Лос-Анджелесі заявив, що попереджав Президента України Володимира Зеленського про наміри росії вторгтися в Україну. Однак, за його словами, цього не хотіли сприймати в Україні. При цьому, Байден визнав, що можливість повномасштабного вторгнення рф на той час могла видаватися надуманою.

Пізніше Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк запевнив, що Україна до нової фази війни з росією готувалася, проводила навчання та розосередила свої боєприпаси так, щоби ворог їх одразу не знищив.

Читайте також: Штати забезпечать Україну всім необхідним, аби відбити агресію росії - радник Байдена

Речник Президента України Сергій Никифоров у цьому зв’язку також заявив, що глава держави просив західних лідерів ввести превентивні санкції проти російської федерації перед широкомасштабним вторгненням в Україну, але партнери «не хотіли чути».

За словами Никифорова, в той період Зеленський провів три-чотири телефонні розмови з Байденом: лідери детально обмінювалися думками та оцінками ситуації.

24 лютого росія розпочала неспровоковану повномасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-