Зеленський подякував Байдену за об’єднання вільного світу на підтримку України

Зеленський подякував Байдену за об’єднання вільного світу на підтримку України

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував Президенту США Джозефу Байдену за об’єднання вільного світу перед російською загрозою та підтримку України.

Про це він заявив під час виступу на TIME100 Gala, передає Укрінформ.

«Я вдячний Президенту Байдену за те, що він об'єднав вільний світ, коли постала російська загроза. Сьогодні маємо різні інструменти для реагування. Це оборонна підтримка для України, фінанси. Це політична координація між багатьма країнами. Це також і лендліз, який повертає сенс боротьби за свободу, який був актуальним під час Другої світової війни. Бо загроза зараз – аналогічного масштабу», - сказав Зеленський.

Водночас глава держави наголосив, що війна росії проти України досі триває, на полі бою гинуть українські військові, а російська армія обстрілює українські міста з артилерії та авіації.

Також він нагадав, що у списку дітей, убитих російськими ударами за час від 24 лютого, уже більше 260 прізвищ.

Читайте також: Зеленський подякував Дуді за рішення вирушити у турне на підтримку євроінтеграції України

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-