США працюють, аби не допустити продажу вкраденого в Україні зерна – Білий дім

США працюють, аби не допустити продажу вкраденого в Україні зерна – Білий дім

Укрінформ
Білий дім підтвердив, що взаємодіє з іншими країнами, щоби заблокувати можливості продажу зерна, вкраденого росіянами на окупованих територіях України.

Про це заявила в понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми працюємо з іншими країнами, щоби не допустити продажу зерна, яке, ймовірно, було вкрадено в Україні», - зауважила офіційна представниця адміністрації Байдена.

Водночас, вона не стала уточнювати, чи допускає Вашингтон можливість покарання за купівлю українського краденого зерна.

Як повідомлялося, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, фіксуються факти вивезення зерна загарбниками з тимчасово захоплених територій. Викрадене зерно везуть або до росії, насамперед з Харківщини, Донеччини, Луганщини, або через тимчасово окупований Крим - із Запорізької та Херсонської областей.

Читайте також: рф завдає навмисних ударів по зерносховищах в Україні та провокує голод у світі – Боррель

Тим часом, Туреччина виступила в ролі посередника з метою розблокування поставок українського зерна на світовий ринок. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу минулого тижня обговорив це питання з російським міністром сергієм лавровим. Турецька сторона після цього заявила, що для вивезення зерна та іншої сільгосппродукції з портів України ООН пропонує створити чотиристоронній механізм: ООН, росія, Україна й Туреччина. Якщо розмінування неможливе, то необхідно створити безпечні коридори.

Пізніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган анонсував переговори з Президентом України та президентом рф, під час яких, зокрема, йтиметься про кроки для налагодження вивезення українського зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-