Експорт зерна: Ердоган анонсував нові переговори із Зеленським та путіним

Експорт зерна: Ердоган анонсував нові переговори із Зеленським та путіним

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган анонсував переговори з Президентом України та президентом рф, в ході яких, зокрема, йтиметься про кроки для налагодження вивезення українського зерна.

Про це президент Туреччини сказав сьогодні у Вані, передає Укрінформ з посиланням на Haber Türk.

«Мої колеги-міністри провели переговори. Ми будемо в процесі відправлення товарів не тільки собі, а й третім країнам, щоб вивести цей бізнес на інший рівень. Наступного тижня ми поговоримо і з путіним, і з Зеленським, обговоримо, які кроки ми будемо робити», - сказав Ердоган.

За його словами, зараз світ перебуває в економічному глухому куті, й ненадходження сільськогосподарської продукції є серйозною проблемою.

Читайте також: Уряд Німеччини працює над створенням «зернового мосту» з Україною – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу на пресконференції 8 червня, після зустрічі з міністром закордонних справ рф сергієм лавровим, сказав, що для вивезення зерна та іншої сільгосппродукції з портів України ООН пропонує створити чотиристоронній механізм: ООН, росія, Україна та Туреччина. Якщо розмінування неможливе, то необхідно створити безпечні коридори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-