Стефанчук — про санкції щодо рф: Має бути не гомеопатія, а хірургія

Стефанчук — про санкції щодо рф: Має бути не гомеопатія, а хірургія

Укрінформ
Запроваджені проти російської федерації санкції не повинні мати винятків.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. 

“Коли ми говоримо про санкції, то вони не повинні мати виключень. Коли ми починали говорити про SWIFT, то треба було діяти проти всієї банківської системи, а не проти деяких банків. Коли ми говоримо про ембарго на енергоносії, це повинно бути повне ембарго на всі енергоносії, а не спочатку – окремо по нафті, потім – окремо по газу, окремо по вугіллю. Війна з росією та санкційний тиск не має бути гомеопатією, а має бути хірургією. Ми повинні відрізати та поставити крапку. Я розумію, що це складно, але ціна надалі, в разі, не дай Боже, програшу, буде катастрофічно високою для всього світу”, - заявив він.

Також, за словами Стефанчука, дуже важливі персональні санкції проти росіян.

Читайте також: Санкції «Єрмака-Макфола»: Зеленський наголошує на важливості заблокованих активів

“Коли ми говоримо про персональні санкції, то треба чітко сказати, що протягом 48 годин росіяни повинні залишити країни ЄС, і це буде правильно. Їхні діти мають навчатися не в європейських елітних школах, а в Сизрані та Рязані. Сьогодні мати зв’язки з російською елітою має бути токсичним по всьому світові, і тільки тоді ми можемо сказати, що санкції повноцінно працюють”, - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент рекомендував Євросоюзу надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.

Читайте також: Під санкції можуть потрапити всі учасники російського списку топ-100 Forbes – Новіков

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-