Перспектива членства України в ЄС не залишить путіну жодного шансу на перемогу – Кондратюк

Перспектива членства України в ЄС не залишить путіну жодного шансу на перемогу – Кондратюк

Укрінформ
Отримання Україною статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу допоможе розірвати ланцюг війни з росією і наблизити Україну до її стратегічної мети – бути членом ЄС і НАТО.

Про це заявила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, передає Укрінформ з посиланням на сайт КБФ

«Зараз унікальний історичний момент. І перед Україною стоїть надзвичайно амбітна ціль, як на мене, - отримати статус кандидата в члени ЄС вже в червні на саміті Європейського Союзу», - сказала вона.

Кондратюк переконана, що це рішення допоможе розірвати ланцюг війни з російською федерацією.

Читайте також: Президентка Єврокомісії приїхала в Київ обговорити вступ України до ЄС

«Це реальна можливість розірвати цей ланцюг війни з російською федерацією і наблизити Україну до її стратегічної мети – бути членом Європейського Союзу і НАТО. Мало того, вирвати саме Європейському Союзу саме Україну з «сірої зони» впливу російської федерації», - наголосила вона.

«Друге – це показати реальне єднання країн Європейського Союзу в підтримці України і не дати путіну жодного шансу на перемогу», - додала віцеспікерка.

Кондратюк зазначила, що за опитуванням «Євробарометру», 66% європейців підтримують членство України у Європейському Союзі, а 71% вважає, що Україна є частиною європейської родини.

Читайте також: Надання Україні кандидатства на членство у червні є запорукою перемоги у війні – ОП

«Понад 91% громадян України виступають за вступ України до ЄС. І це абсолютно безпрецедентно, як на мене. Нам не можна упустити цей шанс. Україна заслужила стати членом Європейського Союзу, бо Збройні сили України захищають не лише нашу незалежність і свободу, але й країни Європейського Союзу», - підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, 23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Читайте також: Яценюк: Іншого рішення, ніж надання Україні статусу кандидата в ЄС, просто бути не може

Європарламент рекомендував Євросоюзу надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-