Яценюк: Іншого рішення, ніж надання Україні статусу кандидата в ЄС, просто бути не може

Яценюк: Іншого рішення, ніж надання Україні статусу кандидата в ЄС, просто бути не може

Укрінформ
Європейський Союз має бути рішучим у прийнятті рішень і надати Україні статус кандидата в члени ЄС, оскільки це не лише про Україну, а про майбутнє демократії в світі.

Про це заявив голова Київського безпекового форуму, колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ 10 червня, передає Укрінформ з посиланням на сайт форуму.

«Україна повинна отримати статус кандидата в члени Європейського Союзу. Тому що це рішення набагато більше, ніж просто про Україну. Це рішення про ЄС і взагалі про майбутнє демократії в світі», - підкреслив він.

На переконання Яценюка, зараз для Європейського Союзу треба усвідомити одну ключову річ – рішучість у прийнятті рішень. «Історичні рішення приводять або до перемог, або до поразок. Були історичні рішення, які привели до поразок: це низка рішень 1939 року, це рішення відмовити Україні щодо надання Плану дій щодо членства в НАТО», - сказав він.

Яценюк наголосив, що якби ПДЧ був підписаний, з високою вірогідністю росія не напала б на Україну. «Я можу з високою вірогідністю сказати, що нашим західним партнерам не треба було б сьогодні витрачати неймовірні кошти на підтримку України і на підтримку власних військових бюджетів. Я можу з високою вірогідністю сказати, що путінська диктатура тоді би не отримала перемогу», - зазначив він.

«Для мене очевидно, що іншого історичного рішення, переможного рішення, ніж надання Україні статусу кандидата в члени Європейського Союзу, просто бути не може», - наголосив Яценюк.

На його переконання, такі диктатори як путін, а путін не один у світі, - будуть далі проводити антидемократичну політику. «І тоді ЄС буде сам стояти перед загрозою власного існування. А розширення Європейського Союзу за рахунок України – це його посилення, укріплення, і це посилення світової демократії. Тому іншого рішення бути не може», - підкреслив Яценюк.

Читайте також: Наразі не час ЄС казати українцям «ні» щодо статусу кандидата – посол Польщі

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент рекомендував Євросоюзу надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.

23-24 червня у Брюсселі має відбутися засідання Європейської ради, одним із питань якого буде розгляд заявки України на членство в ЄС та прийняття рішення щодо надання їй статусу країни-кандидата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-