Наразі не час ЄС казати українцям «ні» щодо статусу кандидата – посол Польщі

Наразі не час ЄС казати українцям «ні» щодо статусу кандидата – посол Польщі

Укрінформ
Європейський Союз має у червні надати Україні статус кандидата в члени євроспільноти, щоб додати впевненості, що подальші реформи мають якусь перспективу.

Про це заявив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький в інтерв’ю Укрінформу.

«Це (отримання Україною статусу кандидата у члени ЄС у червні – ред.) абсолютно реально, і ми це підтримуємо. Наразі не час казати українцям «ні», - сказав дипломат.

Він додав, що кандидатство – це не членство, тож Євросоюзу не треба «якось панікувати з цього приводу».

«Воно має заохотити Україну ухвалювати деякі, можливо, непопулярні, але необхідні рішення щодо роботи внутрішніх інституцій», - вважає посол Польщі.

Коментуючи польські аргументи на користь України, якими Президент Польщі буде переконувати скептиків під час туру європейськими столицями, Ціхоцький зазначив, що, по-перше, Україна зробила потужний крок вперед, ухваливши рішення, які не приймалися роками , а, по-друге, вона зараз воює, тож треба продемонструвати солідарність з нею.

«Україні треба надати впевненості, що подальші реформи мають якусь перспективу, якусь відповідь з боку ЄС. На мою думку, президент Анджей Дуда, прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, лідери країн нашого регіону дуже добре це розуміють. Я також спілкуюся з колегами-послами і бачу, що це розуміють у більшості країн», - зазначив посол.

Читайте також: Україна вже є частиною європейської родини і має отримати кандидатство в ЄС – Мецола

Як повідомлялося, Президент Польщі Анджей Дуда в середу розпочав турне країнами Південної Європи, щоб переконати їх підтримати надання статусу кандидата на членство в ЄС для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-