Франція готова взяти участь у розблокуванні Одеського порту

Франція готова взяти участь у розблокуванні Одеського порту

Укрінформ
У Єлисейському палаці заявляють, що Франція готова взяти участь в операції з розблокування Одеського порту задля забезпечення експорту українського зерна у країни, які його потребують.

Про це повідомляє телеканал BFMTV з посиланням на слова радника президента Франції, передає Укрінформ.

«Ми готові допомогти сторонам провести операцію, яка б дала змогу забезпечити цілковито безпечний доступ до Одеського порту суднам попри те, що море заміноване», – сказав радник.

Водночас, коментуючи заклик президента Франції Еммануеля Макрона «не принижувати росію», його радник наголосив, що Франція хоче, аби Україна перемогла у розв'язаній росією війні.

«Як сказав президент, ми хочемо перемоги України. Ми прагнемо, аби територіальна цілісність України була відновлена. Ми хочемо, щоб цей конфлікт, ця війна росії проти України припинилася якнайшвидше», — цитує телеканал представника Єлисейського палацу.

Читайте також: Зброя для розблокування портів: проти виступають країни, які хочуть компромісу з рф - посол Польщі

Як повідомлялося, внаслідок російської агресії в портах України заблоковано понад 20 млн тонн зерна, призначеного на експорт. Це спричинило загрози глобального голоду, оскільки майже половина всього обсягу поставок в межах Всесвітньої програми продовольства ООН припадає саме на українське зерно.

Президент Франції Еммануель Макрон 3 червня заявив у інтерв’ю французьким ЗМІ, що зараз важливо «не принижувати росію», аби після завершення бойових дій можна було знайти вихід за допомогою дипломатичних зусиль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-