Посол Польщі: Членство в НАТО – це не тільки воєнні компетенції ЗСУ

Посол Польщі: Членство в НАТО – це не тільки воєнні компетенції ЗСУ

Укрінформ
Збройні сили України демонструють високий рівень воєнної компетенції і відваги у війні з росією, але для набуття членства країни в НАТО необхідно ще здійснити низку реформ у різних сферах.

Про це заявив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький в інтерв’ю Укрінформу у відповідь на запитання, чи наближає Україну до НАТО те, як наразі воюють ЗСУ. 

«Мені здається, всі вражені не лише їхньою відвагою, а й компетенціями. Після битви за Київську, Харківську області й того, що відбувається зараз на сході, немає питань стосовно рівня підготовки ваших офіцерів і генералів та відваги солдатів. Але членство в НАТО – це не тільки воєнні компетенції», - сказав дипломат.

Читайте також: Кулеба не очікує потужних рішень саміту НАТО щодо України

Він зауважив, що для членства країни в Альянсі необхідно досягти ефективності і некорумпованості юстиції, провести демократичні реформи Збройних сил і СБУ, забезпечити принцип рівної конкуренції в економіці.

Посол нагадав, що розмови про все це велися роками, однак вони не вилилися у конкретні справи.

«Ми всі розуміємо, що Україна зробила потужні кроки вперед і після Помаранчевої революції, і після Євромайдану, і з початку правління Президента Зеленського. Проведені величезні реформи – банківська, земельна, і таким шляхом треба рухатися й далі», - зазначив посол.

Читайте також: В НАТО без ПДЧ, або Чи може Україна піти шляхом скандинавських держав?

Він додав, що процес іде в правильному напрямку, але «зрозуміло, що війна все ускладнює».

Як повідомлялося, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на засіданні постійного комітету весняної сесії Парламентської асамблеї НАТО у Вільнюсі заявила, що Україна очікує від саміту НАТО, який відбудеться 28-30 червня у Мадриді, рішучих кроків для безпеки Альянсу й України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-