Стефанчук про статус кандидата: Україні не потрібні привілеї, але важливо зафіксуватися на шляху до ЄС

Стефанчук про статус кандидата: Україні не потрібні привілеї, але важливо зафіксуватися на шляху до ЄС

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що надання Україні статусу кандидата в члени Європейського Союзу стане потужним сигналом для українців, які сьогодні ціною власного життя боронять свою землю.

Про це він сказав у Гаазі під час зустрічі з депутатами Палати представників Генеральних штатів Королівства Нідерланди, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Я чітко усвідомлюю, що статус кандидата - це ще не статус члена ЄС. Це тільки початкова відправна точка, яка потрібна для України, щоб зафіксуватися на шляху до ЄС. І після цієї точки ми готові чесно і справедливо виконати всі необхідні вимоги для того, щоб здобути такий довгоочікуваний і омріяний Україною статус повноцінного члена ЄС. Нам не потрібно якихось привілеїв, ми пройдемо цей шлях чесно. Але сьогодні для нас дуже важливо зафіксуватися, що ми стоїмо на цьому шляху", - наголосив спікер українського парламенту.

Читайте також: Україна сподівається схилити дві країни ЄС для надання статусу кандидата

На думку Стефанчука, "якщо 24 червня ми не отримаємо цього імпульсу, то цей меседж отримає путін".

Він звернувся до депутатів з Нідерландів як до колег із проханням докласти всіх зусиль для того, щоб 24 червня Україна отримала ТАК від ЄС.

"Тому що сьогодні ви не знайдете більших фанатів ЄС, ніж українці”, - наголосив Голова ВР.

За його словами, сьогодні 91% українців підтримує шлях України до ЄС.

“І дуже важливо, що 66% європейців також підтримують рух України до ЄС. І ми це бачимо не тільки в цифрах”, - підкреслив він.

Спікер також зазначив, що не тільки Україна потребує ЄС, а й ЄС потребує України.

Читайте також: Україна сподівається схилити дві країни ЄС для надання статусу кандидата

“Ви сьогодні мали можливість побачити, що українці - висококваліфіковані, культурні та цивілізовані люди. І саме вони можуть скласти великий та яскравий додаток до великої європейської нації. Крім цього, хочу згадати, що і в хороші, і погані часи ми завжди були з Нідерландами. Я хочу навести приклад, що вчора було рівно 10 років, як розпочався Євро-2012. Я дуже добре пригадую, коли збірна Нідерландів була в Харкові, і весь Харків був завішаний прапорами Нідерландів. Ми були надзвичайно об’єднані тоді, але сьогодні того Харкова вже немає, бо його зруйнувала росія", - зауважив Стефанчук.

Також він пригадав нелегкі часи трагедії МН17, коли Україна зробила все, щоб провести справедливе та чесне розслідування.

Читайте також: Ця підтримка важлива для людей: Дуда переконує ЄС надати Україні статус кандидата

"Я хочу чітко підкреслити, що ми це все пам’ятаємо і цінуємо кожен день підтримки від Нідерландів. Ми хочемо йти далі з вами і будувати наше спільне майбутнє”, - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, 9–10 червня Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук проведе зустрічі з президентом Сенату та спікером Палати представників Генеральних штатів Королівства Нідерланди, а також депутатами обох палат парламенту Нідерландів.

Європарламент рекомендував Євросоюзу надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-