Якщо Україна не отримає сигналу щодо членства в ЄС, його отримає путін - Стефанчук

Якщо Україна не отримає сигналу щодо членства в ЄС, його отримає путін - Стефанчук

Відео
Укрінформ
Голова ВР Руслан Стефанчук у Франції заявив, що якщо Україна наприкінці червня не отримує сигналу про перспективу членства в Європейському Союзі, цей сигнал отримає путін.

На цьому Стефанчук наголосив в ефірі французького телеканалу BFMTV, передає Укрінформ.

Він зазначив, що здійснює своє турне країнами ЄС для того, щоб щиро поговорити про дві основні речі: подякувати тим, хто підтримує Україну на шляху до ЄС, і чесно поговорити зі скептиками про те, що ще треба зробити для того, щоб вони сказали, що Україна “гідна”.

“Для нас дуже важливо в кінці червня, 24 числа, отримати народу України чіткий сигнал про те, що його боротьба не на марно, про те, що жертви, які сьогодні українці кладуть на вівтар свого прагнення європейської перспективи, ті свої життя, які вони кладуть за європейські цінності, вони чуються у Європі. Якщо цього сигналу не буде, то цей сигнал отримає путін. І про це теж кожному лідеру європейської країни треба пам’ятати”, - зазначив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія має ухвалити висновок щодо надання Україні статусу кандидата в члени ЄС, відповідно до якого Рада ЄС на засіданні 23-24 червня буде ухвалювати своє рішення щодо кандидатства України.

За інформацією заступника керівника Офісу Президента Ігора Жовкви, висновок Єврокомісії щодо відповідності України Копенгагенським критеріям членства в ЄС буде отримано протягом поточного тижня або на початку наступного.

Читайте також: Стефанчук обговорив зі Штайнмаєром європейські прагнення України

28 лютого Україна офіційно подала заявку на членство в ЄС та виконала всі необхідні процедури.

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна виконала всі необхідні критерії для отримання статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-