Стефанчук обговорив зі Штайнмаєром європейські прагнення України

Стефанчук обговорив зі Штайнмаєром європейські прагнення України

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра підтримати європейські прагнення України.

Про це йшлося під час зустрічі Стефанчука і Штайнмаєра у Берліні, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Верховної Ради.

«Пане президенте, усі зміни в цьому світі роблять мрійники та фанати. Тому я хочу запитати у Вас: назвіть мені ще одну країну кандидата до ЄС, підтримка до членства якої в цій країні сягає 91?%? І цих 91?% не тому, що в нас війна, а тому що ми кладемо свої життя за цінності та принципи ЄС», - сказав Стефанчук.

Він підкреслив, що не просить якогось привілейованого статусу для України, а хоче юридичного визнання заслуг українського народу на шляху до євроінтеграції.

«Ми чітко розуміємо, що статус кандидата - це не статус члена. Ми готові після отримання цього статусу наполегливо працювати, фанатично працювати над удосконаленням нашої країни, над приведенням її до відповідності Копенгагенським критеріям. Зробити все для того, щоб Україна не була бідним родичем, а була повноцінним членом ЄС», - акцентував Голова ВР.

Своєю чергою Штайнмаєр зазначив, що Україні не треба бути песимістом щодо європейської перспективи.

«Ви знаєте, що наша міністр закордонних справ і федеральний канцлер заявили, що вони йтимуть на чолі цього потяга, який має привести Україну до ЄС», - розповів він.

Водночас президент ФРН наголосив, що для нього і федерального уряду Німеччини очевидно, що Україна знаходиться в «особливій ситуації».

«Точиться війна. І це означає, що ми повинні знайти для України особливе рішення. Тому що ситуація абсолютно особлива. І це формулювання повинна внести Європейська комісія», - заявив Штайнмаєр.

Читайте також: Стефанчук у Німеччині закликав надати Україні сучасні БПМ і танки

Зазначається, що наприкінці зустрічі федеральний президент Німеччини висловив захоплення» мужністю українців у боротьбі за свою Батьківщину й пообіцяв виправдати їхні сподівання щодо зброї, фінансування та іншої допомоги, яка буде потрібна.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук перебуває 1-3 червня з робочим візитом в Німеччині.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-