Стефанчук у Німеччині закликав надати Україні сучасні БПМ і танки

Стефанчук у Німеччині закликав надати Україні сучасні БПМ і танки

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав Німеччину надати Україні сучасне озброєння та військову техніку, включаючи БМП Marder і танки Leopard.

Про це він заявив після зустрічі з німецькими депутатами у Берліні, передає Укрінформ з посиланням на Spiegel.

"Звичайно, ми потребуємо передусім сучасної зброї. Ми також можемо воювати і протриматися зі старою зброєю зі старих запасів, але новіша зброя ефективніша… Тож ми очікуємо як Marder, так і Leopard", - заявив український спікер.

Він привітав той факт, що канцлер Олаф Шольц у середу оголосив про поставку Україні нового важкого озброєння, і закликав якнайшвидше доправити його в Україну, де щодня гине близько 100 людей і близько 500 зазнають поранення. "Тому було б добре, якби час між рішенням і фактичною поставкою був максимально коротким", - заявив він.

Читайте також: Глава Бундестагу запевнила, що рішення щодо зброї та санкцій ухвалюватимуть швидко - Стефанчук

На зустрічі з німецькими депутатами Стефанчук також наголосив на важливості підтримки Німеччиною надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

У п’ятницю Голова ВР проводить зустрічі з канцлером Олафом Шольцом та федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц під час виступу в Бундестазі заявив, що Німеччина поставить в Україну систему протиповітряної оборони типу IRIS-T, сучасну РЛС визначення координатів цілі, а також розглядає можливість постачання реактивних систем залпового вогню у співпраці з США.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-