кремль перекрутив публікацію Spiegel і поширює фейк, що «Німеччина не довіряє Києву»

кремль перекрутив публікацію Spiegel і поширює фейк, що «Німеччина не довіряє Києву»

Укрінформ
російська пропаганда використовує статтю в німецькому медіа для просування наративу про те, що Німеччина начебто «не передає Україні свої танки, оскільки не довіряє Києву».

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

кремль разом із так званими опозиційними медійниками дезінформує, посилаючись на опубліковану у виданні Spiegel тезу: «Німеччина відкладає постачання танків Україні, зокрема через побоювання, що військова техніка може опинитися на території росії. Україна «може стати самовпевненою» та вторгнутися до росії».

У ЦПД стверджують, що це лише вихоплена з контексту теза, що належить одному із прибічників канцлера Німеччини Олафа Шольца. У такий спосіб однодумці Шольца намагаються виправдати нерішучість канцлера.

Читайте також: «Лагідна пропаганда» і Ксенія Собчак: у РНБО пояснили, чому небезпечні російські «ліберали»

«Насправді ж у матеріалі Spiegel засуджується нерішучість канцлера і йдеться про те, що «Німеччина має можливість і повинна постачати більше озброєння Україні», щоб «захистити якомога більше людей від російського агресора», - наголосили в ЦПД.

У Центрі нагадали, що використання кремлем окремих тез деяких експертів є маніпуляцією для нав’язування світу точки зору російської федерації.

Читайте також: «Кілометрові черги» за сосисками та секретні «документи» азовців - нові російські фейки

Як повідомляв Укрінформ, у Центрі протидії дезінформації пояснили, чому небезпечні російські «ліберали». російські блогери та журналісти застосовують механізм так званої «лагідної пропаганди», визнаючи лише часткову провину рф і росіян за війну в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-