Стефанчук не виключає, що зустрінеться у Парижі з Макроном

Стефанчук не виключає, що зустрінеться у Парижі з Макроном

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у рамках візиту до Парижа планує провести кілька важливих зустрічей із керівництвом французького парламенту, а також не виключає можливості переговорів із президентом Еммануелем Макроном.

Про це він сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Насамперед я буду працювати по лінії парламентській. У мене запланована зустріч із головою французького парламенту… а також опрацьовується питання можливої зустрічі із президентом Макроном, якщо графік буде дозволяти. Але не тільки в Парижі ми будемо працювати», - сказав Стефанчук.

Він має намір також здійснити візит до Страсбурга, де відбудуться зустрічі із головою та представниками Європейського парламенту, аби заручитися їхньою підтримкою у питанні європейської інтеграції нашої держави. «Планую подякувати їм за ті рішення, які європейські партнери ухвалили задля підтримки у рамках подальшої європейської інтеграції України, а також підійматиму питання, щоб розвіяти всі сумніви щодо подальшої перспективи України в ЄС, які сіють деякі країни», - додав Голова ВР.

Читайте також: Стефанчук обговорив зі Штайнмаєром європейські прагнення України

Стефанчук планує побувати й в інших країнах, які скептично ставляться до європейської перспективи України. «У мене буде зустріч із колегами з Нідерландів, з бельгійцями, австрійцями. Тому що якраз усі ці країни мають скептичне бачення щодо України. Задача номер один - переконати їх», - додав спікер парламенту.

Стефанчук 3 червня зустрівся із федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом та з представниками інших інституцій. Він тоді наголосив, що основна мета його візиту — отримати повну підтримку від Німеччини у питаннях надання Україні статусу кандидата у члени ЄС, а також наданні нашій країні зброї, яка дуже потрібна для перемоги над агресором.

Зокрема, у Німеччині він розвіював міфи про те, що Україна нібито хоче увійти в ЄС в обхід деяких правил. «Ні, ми йдемо чесним шляхом. Ми бажаємо статус кандидата до Європейського Союзу. У мене пропозиція була проста: український народ потребує імпульсу політичної підтримку з боку європейських інституцій. Він повинен отримати цей імпульс наприкінці червня для того, щоб розуміти, що ця боротьба не марна. Якщо, не дай Боже, ми не отримуємо цей імпульс, цей імпульс отримає путін. Всі усвідомлюють це», - сказав спікер.

Читайте також: Стефанчук у Німеччині закликав надати Україні сучасні БПМ і танки

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Сили оборони України чинять опір російським загарбникам, політики та дипломати працюють на своєму рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-