Стефанчук запросив канцлера Німеччини виступити у Раді

Стефанчук запросив канцлера Німеччини виступити у Раді

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук запросив федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца виступити з промовою в українському парламенті.

Як передає Укрінформ із посиланням на Spiegel, запрошення зроблене Стефанчуком під час зустрічі з Шольцом у п’ятницю у Берліні.

"Він (Олаф Шольц – ред.) подякував мені, і тепер можна сподіватися, що він прийме запрошення", - заявив Стефанчук, говорячи про запрошення виступити в Раді.

Голова ВР додав, що оптимістично налаштований з цього приводу і сподівається, що Шольц, "подякувавши, також прийме це запрошення".

Читайте також: Німецькі ЗМІ дізналися, про які РСЗВ для України казав Шольц

Речник уряду ФРН заявив після зустрічі Шольца та Стефанчука, що канцлер "люб'язно звернув увагу" на запрошення виступити у Верховній Раді. За його словами, громадськість буде поінформована про плани поїздок канцлера після їх остаточного узгодження.

Також нагадується, що Олафа Шольца раніше вже запросив відповідати Київ Президент України Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук закликав Німеччину надати Україні сучасне озброєння та військову техніку, включаючи БМП "Мардер" та танки "Леопард". З відповідним закликом Стефанчук виступив після зустрічі з німецькими депутатами у Берліні у четвер.

У п’ятницю голова ВР зустрічається з федеральним канцлером Олафом Шольцом та федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-