Німецькі ЗМІ дізналися, про які РСЗВ для України казав Шольц

Німецькі ЗМІ дізналися, про які РСЗВ для України казав Шольц

Укрінформ
Німеччина має намір передати Україні чотири реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) типу "Mars II" для відбиття російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у середу німецьке видання Tagesspiegel із посиланням на співрозмовників в урядових колах Німеччини.

"Німеччина також хоче відправити Україні з власних запасів чотири реактивні системи залпового вогню "Mars II" (виробництва – ред.) збройного концерну "Krauss-Maffei-Wegmann". Про це Tagesspiegel дізнався з урядових кіл", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Німеччина надасть Україні системи ППО і розгляне можливість постачання РСЗВ – Шольц

Видання зазначає, що канцлер ФРН не згадував про конкретно про "Mars II" у своїй сьогоднішній промові у Бундестазі, оскільки "відповідна угода зі США була досягнута буквально нещодавно".

За даними німецьких ЗМІ, реактивні системи залпового вогню типу "Mars II" виробництва компанії "Krauss-Maffei-Wegmann" знаходяться на озброєнні Бундесверу з 1990 року. Залежно від типу боєприпасів, вони можуть вражати цілі на відстані до 40 кілометрів. При цьому "Mars II" може використовувати керовані ракети з підтримкою GPS для "точного враження цілей" або мінометними снарядами "для блокування ділянок місцевості". За хвилину установка може випустити 12 ракет.

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц під час свого виступу в Бундестазі заявив, що Німеччина поставить в Україну систему протиповітряної оборони типу IRIS-T, сучасну РЛС визначення координатів цілі, а також розглядає можливість постачання реактивних систем залпового вогню у співпраці з США.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-