Від залучення України до стратегії НАТО на наступні десять років виграли б усі - Резніков

Від залучення України до стратегії НАТО на наступні десять років виграли б усі - Резніков

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков вважає доброю ідеєю залучення України до оборонної стратегії НАТО на наступні 10 років.

Як передає Укрінформ з посиланням на МОУ, про це він сказав під час Міжнародного безпекового форуму GLOBSEC-2022

«На першому етапі ми хочемо підвищити наші спроможності. Далі – обговорити наше майбутнє сусідство з росією», – сказав Резніков.

Він також звернув увагу, що НАТО намагається посилити східний фланг, у цій перспективі під час Саміту в Мадриді має бути прийнято оборонну стратегію на наступні 10 років.

«Я думаю, якщо ми говоримо про членство України в Альянсі де-факто, а не де-юре, це було б дуже хорошою ідеєю, щоб Україна була частиною цієї стратегії, адже ми є частиною східного флангу Європи, НАТО, ЄС. Це було б виграшною ситуацією для усіх. Тому що, на жаль, кремль не відлетить в космос на технологіях Ілона Маска», – додав міністр.

Читайте також: Резніков закликав світ визнати рф державою-терористом

На його думку, правильним було рішення держав-членів НАТО залучити Україну до Кіберцентру НАТО в Таллінні, що особливо актуально в умовах збройної агресії росії.

«Обмін досвіду дуже важливий. Тепер намагаємося отримати більше засобів радіоелектронної боротьби для протидії російським безпілотникам. Сили оборони України потребують теж дронів для розвідки, наведення артилерії. Ми повинні «осліпити» російських загарбників, але зберегти свої «очі», – наголосив Резніков.

Читайте також: Резніков на форумі GLOBSEC: Нам потрібні спрощені й прискорені процедури постачання зброї

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков під час участь у панелі Міжнародного безпекового форуму GLOBSEC-2022, присвяченій військовій допомозі Україні від держав-партнерів заявив, що Україна потребує спрощених і прискорених процедур постачання зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-