У переговорах США, Британії та Європи щодо завершення війни немає ніякої зради - Клімкін

У переговорах США, Британії та Європи щодо завершення війни немає ніякої зради - Клімкін

Укрінформ
Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що у переговорах офіційних осіб із США, Великої Британії та Європи стосовно варіантів завершення війни рф проти України немає ніякої зради, головне – щоб вони не ухвалювали рішень без нас.

Таку думку дипломат висловив у інтерв’ю «Радіо НВ» в суботу, повідомляє Укрінформ.

«Те, що вони (представники США, Британії та Європи. – ред.) обговорюють різні варіанти, за яких умов може настати припинення вогню, - це, звичайно, ще ніяк не є зрадою. Головне – щоб вони не приймали рішень без нас. Ця спроба може нас турбувати, оскільки важелів в руках наших друзів достатньо», - сказав Клімкін.

Він зауважив, що, на його думку, не слід розганяти «цю нескінченну зраду», оскільки в цьому є якась ознака меншовартості. На переконання ексміністра, хто, що і де б не говорив, на Заході вже зрозуміли: якщо українці цього не схочуть, «надягти нам щось на голову» чи офіційно домовитися неможливо. Він також нагадав, що наразі понад 80% українців категорично проти поступок.

Клімкін висловив переконання, що західні партнери, поза сумнівом, постачатимуть нам зброю і що в них є фундаментальний консенсус, що не можна дати путіну перемогти.

Читайте також: Україна має сама вирішувати, як вона хоче досягти миру - Байден

«Але що таке спільна перемога України і Заходу – тут думки також відрізняються, оскільки одна справа – зупинити путіна, друга – повернути його до статусу кво 23 лютого, третя – звільнити додаткові території , четверта – я вважаю, що це має бути фундаменальна складова перемоги - щоб з території цієї росії не виходила загроза для України. У цьому насправді є дуже непрості питання для подальшої розмови», - вважає дипломат.

Як повідомило CNN із посиланням на свої джерела, офіційні особи зі США, Британії та Європи обговорюють, як домогтися припинення вогню та завершення війни рф проти України. 

Читайте також: Столтенберг: Ніхто не може сказати, коли закінчиться війна

Зазначається, що чиновники з цих країн регулярно зустрічаються останніми тижнями, щоб обговорити можливі межі припинення вогню та війни шляхом переговорів. Ці дискусії відбуваються на тлі занепокоєння, що війна може зайти в глухий кут і затягтися на роки.

Україна не бере прямої участі в дискусіях, проте США не підштовхують її до переговорів і не чинять тиску, щоб вона дотримувалася певного плану, запевнили два американські чиновники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-