Україна має сама вирішувати, як вона хоче досягти миру - Байден

Україна має сама вирішувати, як вона хоче досягти миру - Байден

Укрінформ
Україна, яка протистоїть російській збройній агресії, сама визначатиме шляхи досягнення миру на своїй території, а Сполучені Штати допоможуть їй у цьому.

Про це заявив президент США Джо Байден у п’ятницю під час перебування в штаті Делавер, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Від самого початку я говорив – і не всі зі мною погоджувалися – нічого про Україну без України. Це їхня територія. Я не збираюся говорити їм, що вони повинні, а чого не повинні робити», – зауважив Байден у відповідь на запитання, чи мають українці поступитися частиною своєї території для встановлення миру.

Читайте також: Україна сама визначатиме дальність використання HIMARS – посол США

Байден додав, що в певний момент виникне необхідність «врегулювання» між двома країнами. Однак, за його словами, він не знає, що це може тягти за собою.

Президент США також заявив, що Сполучені Штати продовжать надавати підтримку українцям, щоб вони могли захистити себе.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня адміністрація президента Байдена оголосила про виділення чергового пакета оборонної допомоги Україні на суму $700 мільйонів. Він включає високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS та боєприпаси, контрбатарейні радари; радари повітряного спостереження, 1 тисячу протитанкових ракет Javelin, 6 тисяч одиниць іншої протитанкової зброї, 15 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм. Крім того, пакет передбачає передачу Україні чотирьох вертольотів Мі-17; 15 тактичних машин, запасних частин та іншого обладнання.

Фото: Twitter POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-