Професор Василенко: путінський режим має бути демонтований - лише так можна відновити мир

Професор Василенко: путінський режим має бути демонтований - лише так можна відновити мир

Укрінформ
Відповідальність росії має супроводжуватися повним демонтуванням путінського режиму, – лише так можна відновити мир, справедливість і міжнародний правопорядок.

Про це у своїй публікації «Антипутінська коаліція – гарантії безпеки для всіх» пише професор Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Володимир Василенко, передає Укрінформ.

На думку автора, збереження путінського режиму та поступок вимогам росії заохочуватиме її до нової війни.

«Для запобігання цьому мирний договір України з росією має бути підписаний державами антипутінської коаліції і повинен передбачати міжнародно-правову відповідальність росії за злочин агресії, вчинений не лише проти України, а й проти Республіки Молдова, Чеченської Республіки Ічкерія, Грузії», – зазначається у публікації.

Читайте також: Зеленський закликав Байдена і світових лідерів будувати антипутінську коаліцію

Міжнародно-правова відповідальність росії повинна передбачати відшкодування всіх збитки, яких зазнали держави антипутінської коаліції. Зокрема, кошти, які вони витратили на збройну, фінансову та гуманітарну допомогу Україні, включаючи кошти на допомогу українським біженцям за кордоном, а також витрати, викликані застосуванням проти росії міжнародно-правових санкцій.

Читайте також: 100 днів війни – у світі змінилося все

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-