Зеленський закликав Байдена і світових лідерів будувати антипутінську коаліцію

Зеленський закликав Байдена і світових лідерів будувати антипутінську коаліцію

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів розмови з президентом США і низкою світових лідерів та закликав запровадити негайні санкції, закрити повітряний простір і надати підтримку Україні.

Про це глава держави написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

"Поговорив з президентом США Джо Байденом, канцлером Німеччини Олафом Шольцом, ,президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, президентом Польщі Анджеєм Дудою та прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Закликаю негайно зупинити Путіна, війну проти України і світу! Будуємо антипутінську коаліцію. Негайні санкції, оборонна і фінпідтримка! Закриття повітряного простору! Світ має примусити Росію до миру", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Росія понесе відповідальність за атаку на Україну – ЄС

Як повідомляв Укрінформ, близько 5.00 державний кордон України на ділянці з Російською Федерацією та Республікою Білорусь піддався атаці з боку російських військ, що підтримуються Білоруссю. Атаки на прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску відбуваються із застосуванням артилерії, важкої техніки та стрілецької зброї. Це відбувається в межах Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської та Житомирської областей.

Читайте також: Боррель засудив неспровокований напад Росії на Україну

Крім того, атака відбувається з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та із АР Крим.

Також фіксується робота диверсійно-розвідувальних груп противника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-