Кислиця порівняв путінізм із COVID-19: Має бути переможений у всьому світі

Кислиця порівняв путінізм із COVID-19: Має бути переможений у всьому світі

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця переконаний, що путінізм необхідно перемогти повністю, а не займатися його умиротворенням.

Як передає Укрінформ, про це Кислиця заявив в американському телешоу з актором Тревором Ноа.

«Насправді, як на мене, ми вже в третій світовій війні… Адже ХХІ століття - це не ХХ, коли точилися стандартні війни з танками й перетином кордонів. Ми живемо в гібридному світі, і напасти на Сполучені Штати можна в кіберпросторі. Або вчинити щось на кшталт тероризму - звичайного чи фінансового», - сказав він.

На думку Кислиці, ООН як «продукт трьох старих джентльменів, серед яких був йосиф сталін», не здатна сьогодні діяти ефективно, щоб зупинити війну. Усі були змушені вдавати, що поважають присутність в Раді Безпеки ООН росії, яка володіє ядерним арсеналом і може його застосувати, зазначив він. Проте, зауважив дипломат, рф відповідно до Статуту ООН не є постійним членом Радбезу, де вона в 1991 році «окупувала місце Радянського Союзу».

Читайте також: Потрібно переглянути право вето в Раді безпеки ООН – Кондратюк

«Точно так, як окупувала Грузію, Придністров'я в Молдові чи як вторглася в Сирію. росія окупує, окупує, окупує, і ми всі цим задовольнялися до ночі з 23-го на 24 лютого (коли розпочалося повномасштабне вторгнення в Україну, - ред.)», - додав постпред.

При цьому «ми всі» винні в тому, що путін перетворився на диктатора, якого можна порівняти з гітлером, зауважив Кислиця.

Він також порівняв путінізм із коронавірусом, який необхідно перемогти, а не займатися його умиротворенням. Задовольнятися поразкою росії в Україні недостатньо, путінізм має бути переможений повністю, вважає Кислиця. Інакше, за його словами, «будь-який диктатор знову вдарить по всіх, наприклад, через п'ять чи сім років, і тоді ми всі платимо за це потрійну ціну».

Читайте також: Генсек ООН: Вторгнення росії в Україну спричинило тривимірну глобальну кризу

«Тому інвестиції в українську перемогу - це інвестиції у вашу власну безпеку, і ви всі маєте бути вдячні, що саме українські військові, а не британські чи американські, гинуть на фронті, захищаючи колективний демократичний світ», - додав Постійний представник України при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-