Генсек ООН: Вторгнення росії в Україну спричинило тривимірну глобальну кризу

Генсек ООН: Вторгнення росії в Україну спричинило тривимірну глобальну кризу

Заява
Укрінформ
Повномасштабне вторгнення росії в Україну призвело до глобальної кризи, яка охоплює продовольчу, енергетичну та фінансову сфери.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша з приводу 100 днів від початку повномасштабного російського вторгнення.

«Цей конфлікт уже забрав тисячі життів, призвів до численних руйнувань, зумовив переміщення мільйонів людей, спричинив неприпустимі порушення прав людини й роздуває тривимірну глобальну кризу - продовольчу, енергетичну й фінансову - яка б'є по найбільш уразливих людях, країнах і економіках», - зазначив Гутерреш.

За його словами, ООН від перших днів війни надає підтримку народові України в подоланні гуманітарних наслідків війни.

Читайте також: Шмигаль закликає ООН до рішучих дій, аби уникнути глобальної продовольчої кризи

Генсек укотре закликав до негайного припинення насильства, забезпечення безперешкодного гуманітарного доступу до всіх постраждалих, безпечної евакуації цивільних осіб, які опинилися в зонах бойових дій, а також до термінового захисту цивільного населення й дотримання прав людини відповідно до міжнародних норм.

Вирішення цього конфлікту, підкреслив він, потребує переговорів і діалогу. «Що швидше сторони почнуть докладати сумлінних дипломатичних зусиль для припинення цієї війни, то краще для України, росії та всього світу. ООН готова підтримати всі такі зусилля», - наголосив Гутерреш.

Читайте також: Україна в Радбезі ООН: Заключним акордом війни стане трибунал для путіна, шойгу і лаврова

Як відомо, 3 червня минуло сто днів від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого. Війська рф чинять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-